به گزارش شهرآرانیوز، آشتی صنعت با ورزش همیشه آرزوی اهالی ورزش در خطه خراسان بوده است؛ رؤیایی که روزگاری نهچنداندور عین واقعیت بود و اکنون فرض نزدیک به محال. در این ستون میکوشیم هر دوشنبه به ماجرای حضور بخش خصوصی در ورزش و فرجام آنها بپردازیم.
سالهای حضور: ۱۳۷۴ و ۱۳۷۵
رشته: فوتبال، فوتسال، گلبال و...
نام حامی اقتصادی: کارخانه خوشگوار
علت رفتن از ورزش: تغییر اسپانسر ابومسلم
مهمترین افتخار: صعود به لیگ دستهاول فوتبال کشور
کشتی ابومسلم بزرگ در میانههای دهه ۷۰ بدجور به گل نشسته بود؛ دورانی که تیم اول شهر به تیم دوم بدل شده بود و پیام با جوانان جویای نامش در لیگ دستهیک فوتبال کشور بود و ابومسلم برای بازگشت به این لیگ تلاش میکرد. شاید این تنها مقطع حیات ابومسلم در فوتبال مشهد است که مشکیها زیر سایه پیام بودند. بااینهمه در اواسط دهه ۷۰ و با اوجگیری حضور بخش صنعت در فوتبال که بهواسطه عضویت رحمان نادری، رئیس هیئت فوتبال وقت، در انجمن صنایع خراسان و روابط حسنه میان بخش صنعت و مدیران فوتبالی شکل گرفته بود، ابومسلم بعد از آنکه به پایان مسیرش با شهدیران رسید، به خوشگوار واگذار شد.
مسعود یزدی، مالک خوشگوار، به پیشنهاد نادری، مدیرتولید وقت کارخانهاش، پاسخ مثبت داد و با عشق و علاقه حاضر به حمایت از ابومسلم شد. ابومسلم خوشگوار با مربیگری مهدی دینورزاده نتوانست به لیگ دستهیک صعود کند، اما در سال ۷۶ با هدایت حسین فکری و اکبر میثاقیان مشکیپوشان گرچه دیگر زیر نظر خوشگوار نبودند، همچنان با حمایتهای گاهوبیگاه مالی این مجموعه توانستند لیگیکی شوند.
بهگفته رحمان نادری، خوشگوار در آن برهه بیش از ۳۰۰ میلیون برای ابومسلم هزینه کرد و در دوران تیمداری این مجموعه بود که اولینبار در فوتبال مشهد تئوری فوتبال حرفهای و استفاده از تجهیزات مدرن از خوابگاه ورزشی گرفته شد تا جدابودن ساک ورزشی و ساک تمرینی با الگوبرداری از باشگاه آثمیلان ایتالیا انجام شود. خوشگوار در آن برهه نهتنها به ابومسلم بلکه به ورزش استان کمکهای زیادی کرد که از آن جمله میتوان به تشکیل تیم گلبال و کمکهای مالی به هیئت فوتبال اشاره کرد. درنهایت ابومسلم به اسپانسری بهنام «ذوبآهن» واگذار شد و در ادامه زیر نظر نیروی انتظامی رفت تا دوران طلاییاش آغاز شود.